Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabpaprikás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab (esetünkben mirelit)
30 dkg darált hús (csirke)
2 fej hagyma
2 evőkanál kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:
A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval.
Ha már szép üveges a hagyma, jöhet rá a darált hús, amit sűrűn forgatva sütögetünk, amíg szépen kifehéredik. Ekkor félrehúzzuk, megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával, elkeverjük.
Beleforgatjuk a zöldbabot is, visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Nagyjából 30 percig főzzük az ételt, amíg a bab megfő. Ha szükséges, még megsózzuk, és tejföllel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött lilahagyma » Tejfölöskarfiol galuskával » Bombasztikus gomba » Tejfölben sült burgonya
» Zöldségrakottas darált hússal » Baconnal töltött hagymafejek » Padlizsán extra egyszerüen » Gomba zsírban eltéve
» Csirke idényzöldséggel » Gomba gazdagon » Brokkoli sajtburokban » Tepsis sült vöröshagyma
» Színes zöldségtál » Vörösboros gombapörkölt » Erdei gomba székelyesen » Túrós karfiol


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.