Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabpaprikás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab (esetünkben mirelit)
30 dkg darált hús (csirke)
2 fej hagyma
2 evőkanál kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:
A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval.
Ha már szép üveges a hagyma, jöhet rá a darált hús, amit sűrűn forgatva sütögetünk, amíg szépen kifehéredik. Ekkor félrehúzzuk, megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával, elkeverjük.
Beleforgatjuk a zöldbabot is, visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Nagyjából 30 percig főzzük az ételt, amíg a bab megfő. Ha szükséges, még megsózzuk, és tejföllel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi töltött tök » Spenótos rakott krumpli » Sajtos tejfölös cékla » Hagymatokány
» Zöldropogós » Székely lecsó » Karfilopörkölt » Céklatokány
» Sütőtökös töltött krumpli » Mámoros aszalt szilva » Retek saláta » Brokkolis cicege (tócsni)
» Zöldséges rizs gazdagon » Káposztás-almás sült oldalas » Tojásos kelbimbó » Zellersaláta almával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.