Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsófőzelék extra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
45 dkg (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
vaj

bors
zöldségleveskocka vagy ételízesítő
apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.

2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).

3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.

4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.

5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.

6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.

7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.

Recept:konczso


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Extra vaj » Extra gyors málnafagylalt » Tejbegríz extra » Szalonnás Zöldborsófőzelék
» Rántott hús extra » Extra lencsefőzelék » Extra puding » Extra csokis muffin
» Extra rántott sajt » Extra Gyors almatorta » Zöldborsófőzelék diétásan » Kacsacomb extra
» Extra zöldségsaláta » Extra pulykamell » Extra sajtos csirkemell » Extra gyors sajtos rúd


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.