| Zöldborsóleves, ahogy én szeretem... :) receptLevesek Hozzávalók: -40 dkg zsenge zöldborsó -2 dkg vaj -só -1 csokor petrezselyem -1 evőkanál liszt -4 dl tej A galuskához: -1 tojás -2 dkg vaj -3 evőkanál liszt -só Elkészítés: A borsót szórd a felolvasztott vajra, s szüntelenül kevergetve párold.Ha már majdnem puha, hintsd meg finomra aprított petrezselyemmel, liszttel, s ha a liszt egy csöppet megszínesedett, csorgasd rá a tejet. Öntsd fel ugyanannyi vízzel, sózd. S ha felforrt, a tojásból, vajból lisztből kevert masszát mokkáskanállal szaggasd bele. Amikor a megfőtt galuskák feljöttek a tetejére, a leves elkészült. Tanácsok: Nagyon egyszerű! :) A receptet beküldte: chira Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |