Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsóleves daragaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó
1 cs. zöldpetrezselyem
1 tojás
1 pacni fagyos zsír
4 csapott evőkanál búzadara
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál finomliszt
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 csapott evőkanál fűszerkeverék
1 csapott evőkanál kristálycukor

Elkészítés:
2 liter vizet felforralunk fűszerkeverékkel, borssal és megfőzzük benne a zöldborsót.
A tojást elkeverjük a zsírral és a búzadarával.
Az olajjal, liszttel, pirospaprikával rántást készítünk, s amikor megfőtt a zöldborsó, berántjuk a levest, - galuskaszaggatóval vagy deszka és kés segítségével beleszaggatjuk a darás masszát és megszórjuk apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel. Amennyiben szükséges, sóval és cukorral ízesítjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes zöldborsóleves » Tarhonyás zöldborsóleves » Zöldborsóleves galuskával » Csontleves daragaluskával
» Zöldborsóleves » Joghurtos tejszínpuding » Borsodi levesbetét » Ünnepi borleves
» Zöldségleves főzés nélkül » Gezemice leves » Zabgolyó (diétásan) » Hideg bableves
» Szederleves főzve » Tonizáló husi leves. » Tökös zöldségleves » Boros meggyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.