| Zöldborsóleves "szárnyas" galuskával receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg zöldborsó 20 dkg vegyes zöldség 15 dkg csirkemell 1/2 dl tejszín 1 tojás 1 evőkanál búzadara 1 csomag petrezselyem 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj só bors szerecsendió Elkészítés: A csirkemellett kétszer ledarálom, vagy géppel pürésítem. Alaposan összekeverem a tejszínnel, a tojásfehérjével, búzadarával, majd sóval, szerecsendióval ízesítem. Amíg a dara megdagad, a hűtőben pihentetem. Közben a zöldségeket kockára, a hagymát és a petrezselymet finomra vágom. Olajon kissé pirítom a hagymát, majd meghintem pirospaprikával, és hozzáadom a vegyes zöldséget. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, és addig párolom, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor kiskanállal beleszaggatom a "szárnyas" galuskát, és pár percig forralom. A lisztet simára elkeverem 1 dl vízzel, és besűrítem vele a levest. Kiforralom és petrezselyemzölddel meghintve tálalom. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 167 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |