Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós gombapörkölt bográcsban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 dkg tisztított zöldborsó, 10 dkg zöldpaprika, 1 nagy szem paradicsom, 30 dkg erdei gomba (sárga rókagomba, lila pereszke, vargánya, tinóru,rizike, de lehet más ehető erdei gomba is), disznózsír vagy olaj, 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, 1 kiskanál kömény, őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A felmelegített zsiradékon megfuttatjuk a köményt, az apróra vágott vöröshagymát és a zöldpaprikát, majd üvegesre pároljuk. Beletesszük a cikkere vágott gombát, mellyel tovább pirítjuk. Ha elfőtt a leve, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, de öntünk alá egy kevés vizet, hogy le ne égjen. Ezután következik a zöldborsó, majd sózzuk, és beletesszük a felvágott paradicsomot is. Kevés vizet adunk hozzá, és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha kész, ízlés szerint borsozzuk, vagy utánaízesítjük. Tehetünk bele tejfölt, de úgy megint egy egészen más, szintén ízletes ételt kapunk. Galuskával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babgulyás bográcsban » Ketchup-os zöldborsos husi » Gombás-zöldborsós spagetti » Zöldborsós sertéstokány
» Sajtos-zöldborsós ropogós » Csirke zöldborsós szószban » Zöldborsós tojás » Vargányás lecsó bográcsban
» Baconos zöldborsós tészta » Zöldborsós-rizses borjú » .Zöldborsós gombapörkölt » Csülkös gulyás bográcsban
» Zöldborsós vadkacsaragu » Cukkinis lecsó bográcsban » Gombapörkölt riszzel » Pásztortarhonya bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.