Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós-rizses borjú recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg hús
1 fej vöröshagyma
1 kg zöldborsó
25 dkg rizs
zsiradék
petrezselyem


Elkészítés:
A hagymát kockákra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, majd beletesszük a kockákra vágott húst és pár percig pirítjukj, majd vízzel felengedni és félig puhára párolni. A rizst megfuttatjuk zsiradékon, 3-szoros mennyiségű vízzel felengedni és összekeverni a hússal. Megsózni és csendesen főzöni fedő alatt, amíg a rizs is és a hús is egészen megpuhul, ekkor kell hozzáadni az előzőleg zsiradékon megpárolt zöldborsót. Tálaláskor megszórni petrezselyemmel.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savoyarde borjúszelet » Sajttal töltött borjúrolád » Magyaróvári borjúborda » Borjúragu leves
» Vajas borjúgaluska » Ízletes borjúmáj » Almás-boros borjúmáj » Borjú tokány
» Borjúpaprikás (amc recept) » Tárkonyos borjúragu leves » Borjúszelet Marsala borral » Tárkonyos borjúleves
» Borjúsült pikáns mártással » Borjúnyelv hidegen » Borjúsült római tálban » Borjúmáj cukkínivel


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.