Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldborsó
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsom püré
1 dl víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, majoránna

Elkészítés:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítom.
Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsom pürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majoránnával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm.

Tanácsok:
Krumplipürével kínálom.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós apróhús » Zöldborsós gombaragu » Baconos zöldborsós tészta » Zöldborsós-rizses borjú
» Ketchup-os zöldborsos husi » Zöldborsós sertéspaprikás » Zöldborsos makaróni » Zöldborsós pulykatokány
» Zőldborsós párizsiszelet » Zöldborsós csirkeragu » Zöldborsós sertésragu » Zöldborsós camembert krém
» Zöldborsós csirkemáj » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós csirkecsíkok » Zöldborsós szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.