Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges burgonyapuffancs recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
40 dkg bármilyen leveszöldség vegyesen, 1 db egész tojás, 30 dkg burgonya, két-három deci sovány tej, 15-20 dkg sima liszt, 1 teáskanálnyi sütõpor, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, ketchup.

Elkészítés:
A megtisztított zöldséget és meghámozott burgonyát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük a reszelõ durva fokán. A tojást habosra verjük, összekeverjük a tejjel, és beletesszük a zúzott fokhagymát, a sót és a törött borsot. Ezután belerakjuk a darált zöldséges burgonyát és annyi lisztet, hogy galuskamassza sûrûségû tésztánk legyen. (Ha szükséges, kevés tejjel hígíthatjuk vagy kevés liszttel sûríthetjük.) Ezután belekeverjük a sütõport, majd két ujjnyi olajat forrósítunk, amelybe evõkanállal beleszaggatjuk a zöldséges tésztát. Lefedve sütjük közepes tûzön az egyik oldalát, majd a fedõt levéve, megfordítjuk, és fedõ nélkül sütjük meg a másik oldalát. Papírszalvétára szedjük, amely a felesleges olajat felszívja. Ketchupba mártogatva fogyasztjuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges kolbászleves » Zöldséges-pulykahúsos pita » Zöldséges hajdina » Zöldséges csirkezúza
» Sült zöldséges pulyka » Zöldséges currys csirke » Zöldséges máj » Zöldséges túrókrém
» Zöldséges gombagulyás » Zöldséges sertésbecsinált » Zöldséges Chop-Suey » Zöldséges tokány cserépben
» Zöldséges palacsinta » Friss zöldséges fasírt » Zöldséges köles II. » Zöldséges rántotta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.