Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges csilis bab puliszkával recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
/ 2 személyre/

- 1,5 dl bab /azuki bab/
- 1 db közepes sárgarépa/karotta
- 1 db közepes cukkini
- 1 kk tárkony
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk majoránna
- 1 kk örölt csili
- 2 dl kukoricadara
- 1 dl olivaolaj
- 1/2 dl TAMARI
- szűrt víz

Elkészítés:
- A babot előző este megmossuk, beáztatjuk.
- A babot szűrt vízben felforraljuk, majd leöntjük róla az első vízet.
- A második vízben kis lángon puhára főzzük.

Közben, míg a bab fő
- a kukoricadarát dupla mennyiségü vízben feltesszük és gyakori kevergetés mellett megfőzük.
- apró kockákra vágjuk a cukkinit és a sárgarépát.

- Olajat forrósítunk és egy kicsit - wokban - megpirítjuk a zölségeket.

- Miután a bab megfött, hozzáadjuk a zöldségekhez a fűszerekkel, csilivel, együtt.
- Kis lángon még egy kicsit összemelegítjük, TAMARIval izlésszerint izesítjük.

Tanácsok:
Szezonnak megfelelő zöldsaláta elfogyasztása után a csilisbabot puliszkával tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pillangók » Zöldséges árpa leves » Sült tarja zöldséges ágyon » Zöldséges árpagyöngyleves
» Zöldséges köles II. » Sajtos zöldséges spagetti » Sajtos zöldséges tészta » Zöldséges gombagulyás
» Zöldséges polenta » Tejszínes-zöldséges tészta » Zöldséges csirkemell » Zöldséges tokány cserépben
» Zöldséges tofu » Zöldséges-tejszines tészta » Zöldséges burgonyarolád » Zöldséges rakott karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.