Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges gombagulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25-25 dkg gomba és vegyes leveszöldség
1-1 zöldpaprika és paradicsompaprika
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg bacon
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál kristálycukor, vagy vele egyenértékű édesítő

Elkészítés:
A gombát megtisztítom, megmosom (de nem áztatom) és felszeletelem a kicsumázott paprikákkal együtt. A megtisztított burgonyát és zöldségeket kis kockákra vágom.
A császárszalonnát nagyon apróra metélem, kisütöm a zsírját, amin megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Ráteszem a gombát, rászórom az ételízesítőt és a borsot. Fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára sütöm.
A tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, ráöntök fél dl. vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a burgonyát, a paprikákat és a zöldséget.
Felöntöm annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, belerakom a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára főzöm.
Amikor a burgonya már puha, beleteszem a szeletekre vágott paradicsomot, csipet cukorral fűszerezem, s végül elkeverem benne a finomra vágott petrezselyemzöldet.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines zöldséges haltál » Zöldséges kenyér » Zöldséges Rizseshús » Zöldséges pita
» Zöldséges-húsos ragu » Zöldséges rakottkel » Zöldséges karajtekercs » Zöldséges tengeri halfilé
» Túrós zöldséges torta » Zöldséges rakott krumpli » Zöldséges krokett » Rizses-zöldséges csirke
» Zöldségestál » Zöldséges csirkebatyu » Zöldséges bulgur virslivel » Agyagtálas zöldséges hús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.