Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges kolbászleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma,
3 ek. olaj,
30 dkg parasztkolbász,
25 dkg zöldborsó,
25 dkg zöldbab,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
fél citrom leve,
1 kk. mustár,
3-4 szál tárkony (lehet szárított is),
pirospaprika,
só,
őrölt kömény,

Elkészítés:
A fölaprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt, és néhány percig pirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadjuk. Egyliternyi vízzel felöntjük, zúzott fokhagymával, köménnyel és babérral fűszerezzük, megsózzuk, és nagy lángon kb. 10 percig főzzük.
Eközben a tejfölt a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverjük, és a forrásban lévő levest besűrítjük vele.
Átforraljuk, végül a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. (Ha szárított tárkonyt használunk, akkor azt belefőzzük a levesbe.)

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges karfiolleves » Zöldséges Chop-Suey » Babos-zöldséges pulykacomb » Friss zöldséges fasírt
» Zöldséges Rizseshús » Zöldséges kukoricafasírt » Zöldséges csirkecomb » Zöldséges-gombás töltelék
» Céklás zöldséges rizsköret » Kínai zöldséges tészta » Zöldséges őzragu » Zöldséges Puding
» Zöldséges vaj » Zöldséges spagetti 2 » Párom zöldséges tésztája » Zöldségeshús extrákkal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.