Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges Puding recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3-4 meghámozott és lereszelt burgonya
1/4 fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva
1/4 póréhagyma vékony csíkokra vágva
1 db édes paprika vékony csíkokra vágva
1 db chili paprika vékony csíkokra vágva (lehet őrölt fűszer is)
2 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomóval átpasszírozva
½ dl világos szójaszósz
½ dl olaj
2 tojás
kb. 15dkg liszt
só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. Kapcsold be a sütőt és állítsd 200 C° fokra, hogy felmelegedjen mire a tészta elkészül. Egy nagy keverőtálba sorra dobáld bele az előre elkészített hozzávalókat, kivéve a lisztet. Öntsd bele az olajt és a szójaszószt. Keverd el és add hozzá a lisztet. Nem kell pontosan betartani a mennyiséget, az a lényeg, hogy jó sűrű masszát kapjál.



2. Az így kapott masszát öntsd át a sütőformába és helyezd be a sütőbe. A sütési idő 200 C° fokon kb. 1 óra.



3. Amikor már szép piros és a belseje is megszilárdult vedd ki a sütőből, pár percre hagy pihenni, hogy könnyebben kijöjjön a sütőformából. Frissen, melegen szójaszósszal tálalható.

Tanácsok:
Tipp:

Sütés előtt kevés margarinnal, vagy vajjal kend ki a sütőformát, szórj bele kevés lisztet, forgasd meg, hogy mindenhol tapadjon a vajra liszt. A fölösleges mennyiséget öntsd ki, vagy vissza a zacskóba. Így nemcsak szebb színe lesz az ételnek, de nem is fog olyan könnyen odaragadni.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingos lapocskák » Csokis grízpuding » Zöldséges ragu kölessel » Sült zöldséges pulyka
» Sajt puding » Sajtos puding » Csíkos puding » Zöldséges quiche
» Húspuding » Zöldséges csirkebatyu » Zöldséges burgonya leves » Zöldséges halpüréleves
» Zöldséges rizsfasírt » Joghurtos gyümölcspuding » Pudingos *tiramisu* » Tápiókapuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.