| Zöldséges rakott csirke gazdagon receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkemellfilé vékony szeletekre vágva szárnyas fűszerkeverék 3 paradicsom 3 paprika 1 cukkini 1 padlizsán 2 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma ételízesítő bors majoranna rozmaring oregánó bazsalikom szerecsendió A mártáshoz: kb. 10 dkg sütőmargarin 2 evőkanál liszt 5 dl tej 20 dkg reszelt sajt Elkészítés: Ne ijedjetek meg, nem olyan bonyolult, mint amennyinnek elsőre látszik... de nagyon finom! :) A csirkemellfiléket jó vékonyra szeleteljük, hogy ne kelljen klopfolgatni. Bekenjük őket minden oldalról szárnyas fűszerkeverékkel, és egy serpenyőben kevés olajon kisütjük. A húsokat kivesszük a serpenyőből, és a helyére tesszük az apróra felszeltelt zöldségeket, és kicsit megdinszteljük. (Én ezt a folyamatot úgy szoktam gyorsítani, hogy nagy mennyiségben megcsinálom előre ezt a zöldségalapot, kis dobozokba kiporciózom, és lefagyasztom, csak gyorsan mikróban kiolvasztom, mikor kell, és nagyon sokféle étel készíthető vele...) Befűszerezem a fent említett fűszerekkel, de csak 1 perccel azelőtt, hogy kész lenne, mert szeretnénk érezni az ételben is az ízüket. Egy kicsit kiolajozott tepsiben a már előre megsütögetett csirkemelleket egymás mellé fektetem, szétosztom rajtuk a zöldségkeveréket. A mártáshoz egy lábosban megolvasztom a margarint, beleszórom a lisztet, ha jól elkevertem, picit pirítom (de NEM barnára, mint a rántást), majd felöntöm a tejjel. Mikor kezd mártás sűrűségű lenni, beleszórom a reszelt sajtot, kicsit átkevem, és a zöldségréteg tetejére öntöm, és kb. 180-200 fokos sütőben 20 perc alatt összesütöm. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |