Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges rétesbatyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 lap rétaslap,
2 dl tejszín,
1+1 dl fehérbor,
2 csokor petrezselyem,
20 dkg cukkini,
1 db piros kaliforniai paprika,
25 dkg gomba,
1 db sárgarépa,
fél csokor snidling,
1/4 gumó zeller,
Használhatunk még:
1 fej lilahagyma,
olaj,
só,
kakukkfű,
bazsalikom,
1 és fél kanál cukor,
1 evőkanál fokhagymakrém.

Elkészítés:
Lereszelem a zöldségeket sorban; a sárgarépát, a cukkinit, a gombákat, végül pedig a zellert is. Ha mindennel megvagyok, a zöldségreszelékeket egy tálba teszem.
Aztán fogok egy lilahagymát és apróra vágom. Egy kevés olajat hevítek, és amikor már forró, rádobom a hagymát. Mikor a hagyma már kezd üveges lenni, jöhet rá a zöldségreszelék is. Megszórom egy kevés sóval - hogy könnyebben kiadja a levét -, kakukkfüvel és bazsalikommal, végül hozzáaprítom az egyik csokor petrezselymet is, méghozzá szárastul. Legutolsóként a kaliforniai paprika felét aprítom fel és dobom a zöldséges raguba. Rálocsolom a bor felét, aztán hagyom, hogy párolódjon ez a színes és ízes ragu.
Miközben a ragu párolódik, a snidlinget beteszem a mikróba 10 másodpercre, hogy megpuhuljon. Aztán előveszem a réteslapot. Leemelek róla 2 lapot, a többit félre teszem. Kiterítem magam elé a dupla lapot, egy kevés olajjal megkenem, majd a lapot négy részre vágom.
Ha a ragu elkészült, mindegyik rétes lapocskába halmozok 1-2 evőkanálnyit a kész zöldségraguból (a ragunál az a lényeg, hogy az egész összeálljon, és ne legyen alatta víz, mert az eláztatná az ételt), majd rétes lapocskákból batyut formázok, és a felpuhított snidlinggel megkötöm a tetejüket. A kész batyukat egy szilikon lappal bélelt - vagy enyhén kiolajozott - tepsire ültetem sorban. Ha mindegyik a tepsin csücsül, beteszem őket 200 fokra előmelegített sütőbe.
Amíg a batyuk sülnek, elkészítem a mártást. Felaprózom a maradék piros paprikát és a maradék csokor petrezselymet. Egy serpenyőben olajat hevítek és már szórom is bele a cukrot. Megvárom míg megkaramellizálódik. Mikor már szép barna, hozzányomom a fokhagymakrémet, beledobom a zöldségeket, enyhén megsózom, aztán hozzáöntöm maradék bort, végül mehet bele a tejszín is. Amint felforr, kész is a mártás.
Amikor a batyuk már szép barnára pirultak, kiveszem őket a sütőből. A kész mártásból kanalazok a tányérra, végül ráültetem a batyukat is.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors zöldséges spagetti » Indiai zöldséges ragu » Zöldséges ínyenc tarja » Zöldséges köles II.
» Gombás zöldséges ragu » Zöldséges-pulykahúsos pita » Zöldséges korhelyleves » Zöldséges rakott burgonya
» Zöldséges margarin » Zöldséges krokett » Zöldséges currys csirke » Zöldséges-rizses csirkemáj
» Csirkés-zöldséges » Húsos-zöldséges tarhonya » Zöldséges tonhal » Zöldséges krokett2


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.