| Zöldséges-rizses csirkecombok receptEgytálételek Hozzávalók: -3 dkg vaj, -4 csirkecomb, -1 nagy fej lilahagyma, -2 szál sárgarépa, -1 szál fehérrépa, -10 dkg zöldborsó, -só, őrölt bors, -20 dkg rizs, -3 evőkanál olaj, -zöldségleves, -1 zöldpaprika, -1 paradicsom, -1 csokor petrezselyem Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a kicsontozott, kisebb darabokra vágott csirkecombokat, majd hozzáadjuk a felaprított lilahagymát, a kis kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát és a zöldborsót. Pár percig együtt tovább pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és sóval, borssal ízesítjük. Fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk. Közben a rizst kevés forró olajon fehéredésig sütjük, és felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű forró zöldséglevessel. Sóval, borssal ízesítjük, ha felforrt, takarékra állítjuk, és fedővel letakarva 15-20 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldséges csirkéhez, rászórjuk az aprított zöldpaprikát, paradicsomot és a petrezselymet. Az egészet lazán összeforgatjuk, lehúzzuk a tűzről, és fedővel letakarva 25 percig állni hagyjuk. Tálaláskor szépen tányérra adagoljuk, és petrezselyemmel díszítjük. Elkészítési idő: 85 perc Kalóriatartalom: 523 kcal A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |