Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges vagdalt kapros mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes szem burgonya(15dkg)
1 kis fej vöröshagyma
1 kis zöldpaprika
40dkg marhalapocka
10dkg lángolt kolbász
1 tojás
fél csokor petrezselyem

késhegynyi őrölt bors
3-4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 mokkáskanál mustár
fél mokkáskanál ételízesítőpor
fél csokor kapor

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát kis kockára,a megtísztított hagymát meg a kicsumázott paprikát apróra vágjuk.Annyi sós vízben ami ellepi,puhára főzzük.Ezután a zöldségeket 2-3 evőkanálnyi főzővízzel villával összetörjük,majd hűlni hagyjuk.Utána a marhahúst meg a kolbászt megdaráljuk és hozzáadjuk.A tojást beleütjük,az apróra vágott petrezselyemmel.sóval őrölt borssal fűszerezzük.A masszából vizes kézzel egyforma pogácsákat formálunk.Grillsütőben vagy hagyományos sütőben kiolajozott tepsire fektetve mindkét oldalukat megsütjük.Közben a lisztet a visszamaradt olajon kevergetve megfuttatjuk.A tejszínnel meg 1,5dl vízzel felengedjük,mustárral ,ételízesítő porral,apróra vágott kaporral,petrezselyemmel fűszerezzük és addig (kb 3-4 percig) forraljuk,amíg mártás sűrűségű lesz.A húspogácsákat a mártásban átforrósítjuk,majd zöldségkörettel tálaljuk!

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 572 kcal

A receptet beküldte: szombatne


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai zöldséges rizs » Gombavagdalt » Fincsi zöldséges saslik » Zöldséges kenyérpuffancsok
» Céklás vagdalt » Zöldséges szamosza » Zöldséges currys csirke » Zöldséges virsli wokban
» Zöldséges sertésragu » Tökös vagdalt » Metélt babos mártással » Kapros, juhtúrós galuska
» Tőkehal mustármártással » Zöldséges pite » Agyagtálas zöldséges hús » Tökgombóc kapormártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.