Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyem,
1 fej karalábé,
5 dkg zeller ,
1 kis fej vöröshagyma ,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 db burgonya,
zöldpetrezselyem,
1 kanál olaj,
só,
bors .

A húsgombóchoz

25 dkg hús (akármilyen maradék húsból),
fél zsemle ,
1 db tojás,
só ,
bors,
pici vöröshagyma .

Elkészítés:
A répát, petrezselymet, karalábét apróra vágjuk, az olajon halványra pirítjuk. Felengedjük kellő mennyiségű meleg vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott zellert, a reszelt vöröshagymát, a törött fokhagymát és zöldpetrezselymet, 1-2 db egész burgonyát. Sózzuk, pici borsot teszünk bele. Mikor majdnem megfőtt, belefőzzük a húsgombócot. Amikor elkészült az egész burgonyákat kivesszük a levesből.A húsgombóc készítése A zsemlét beáztatjuk, a húst megdaráljuk. A darált húst, a jól kicsavart zsemlét, a tojást, sót, borsot és a reszelt vöröshagymát zsírban fedő alatt megpároljuk, jól összekeverjük. Lisztezett kézzel kis gombócokat készítünk. Belerakjuk egyszerre a lassan fövő levesbe és továbbra is, lassan főzzük, hogy szét ne essenek a gombócok.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai zöldségleves » Póréhagymás zöldségleves » Tárkonyos zöldségleves » Minestrone - Zöldségleves
» Tejfölös zöldségleves » Egyszerű zöldségleves » Hagymaleves húsgombóccal » Zöldségleves sajtgombóccal
» Zöldségleves gyorsan » Zöldségleves másképp » Tökös zöldségleves » Mediterrán zöldségleves
» Zöldségleves oroszosan » Húsleves húsgombóccal » Zöldségleves Éva módra » Nyers zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.