Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyem,
1 fej karalábé,
5 dkg zeller ,
1 kis fej vöröshagyma ,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 db burgonya,
zöldpetrezselyem,
1 kanál olaj,
só,
bors .

A húsgombóchoz

25 dkg hús (akármilyen maradék húsból),
fél zsemle ,
1 db tojás,
só ,
bors,
pici vöröshagyma .

Elkészítés:
A répát, petrezselymet, karalábét apróra vágjuk, az olajon halványra pirítjuk. Felengedjük kellő mennyiségű meleg vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott zellert, a reszelt vöröshagymát, a törött fokhagymát és zöldpetrezselymet, 1-2 db egész burgonyát. Sózzuk, pici borsot teszünk bele. Mikor majdnem megfőtt, belefőzzük a húsgombócot. Amikor elkészült az egész burgonyákat kivesszük a levesből.A húsgombóc készítése A zsemlét beáztatjuk, a húst megdaráljuk. A darált húst, a jól kicsavart zsemlét, a tojást, sót, borsot és a reszelt vöröshagymát zsírban fedő alatt megpároljuk, jól összekeverjük. Lisztezett kézzel kis gombócokat készítünk. Belerakjuk egyszerre a lassan fövő levesbe és továbbra is, lassan főzzük, hogy szét ne essenek a gombócok.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors zöldségleves » Tejfölös zöldségleves » Zöldségleves oroszosan » Sajtos zöldségleves
» Nyári zöldségleves 2 » Tészta húsgombóccal » Finom zöldségleves » Zöldségleves sajtgombóccal
» Zöldségleves zabgaluskával » Strassbourgi zöldségleves » Zöldségleves Éva módra » Katalán zöldségleves
» Minestrone - Zöldségleves » Zöldségleves másképp » Tejes zöldségleves » Hideg őszi zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.