Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 20 dkg gomba
- 2 marék borsó
- 3 db kicsi répa
- 6 evőkanál liszt
- tárkony
- bors
- másfél kanál cukor
- sertéssülthöz való bármilyen fűszerkeverék (pl.: flekken, foghagymás sertéssült stb.)
- víz
- olaj

Elkészítés:
A husit vékony csíkokra vágom, egy evőkanál tárkonyban, egy evőkanál fűszerkeverékben, kevés olajban jól megforgatom. A lisztet hozzáadom, abban is jól átforgatom. Olajat öntök a lábosba, ha felmelegedett belerakom a húst, és félig megsütöm. A gombát felszeletelem, a répát lereszelem. Ha félig megsült a hús a gombát, a répát, és a borsót hozzáadom, majd az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megkeverem, ízlés szerint borsot török rá, belerakom a cukrot, és ha kell meg sózom. A szósz szépen besűrűsödik, és amikor a zöldségek megfőttek, a hús, meg a gomba pedig puha a gázt lezárom, és mehet a cucc, a tésztára, vagy a rizsre, esetleg elnyammoghatod magában, úgyis finom.

Tanácsok:
A sertéshusi csirkemellel, vagy bármilyen sovány hússal helyettesíthető.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Arlett


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségkeverék tésztához » Csirketorta » Fasírt másképpen » Pulykamell pórémártással
» Csirke római tálban » Abbahagyhatatlan csirke » Bajor csirkecomb » Kubai csirkemell
» Spanyolos tarja » Tejszínes csirke » Sajttal töltött pulykamell » Eredeti lábas rostélyos
» Selymes szeletek » Töltött csirkecomb sajtal » Gombás savanyu tokány » Üveges csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.