Tutireceptek.hu fejléc

Zsákbamacska köpönyegben recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
50 dkg vegyes leveszöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller stb., 20 dkg párizsi egy darabban, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál olaj + olaj a sütéshez.

Elkészítés:
Az összes zöldséget és a burgonyát is megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Lehetõleg egyforma, hosszúkás hasábokra aprítjuk a bõrétõl megszabadított párizsival együtt, és lisztben megmártjuk. A tojást habosra verjük 1 deci vízzel, majd a megmaradt lisztet hozzáadjuk és simára keverjük. (Palacsintatésza sûrûségû masszának kell lennie.) Belekeverjük a megtisztított és fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymát, a sóval ízesítjük, és a 2 evõkanálnyi olajat is belekeverjük. Másfél ujjnyi magasan olajat forrósítunk egy serpenyõben. A lisztes zöldségdarabokat és a párizsit összekeverve egyenként belemártjuk a tésztába, és az olajban szép pirosra sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk. Mártogathatjuk mustárba, paradicsommártásba, de készíthetünk mellé tartármártást is. Kiadós és jóízû ebéd vagy vacsora.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsákbamacska » Gombás vagdalt » Cukkinis lecsó » Tepsis zöldbab
» Bundázott karalábé » Rakott zöldség olasz módra » gombás fasírt » Gombafelfújt
» Barackos -túrófelfújt » Cappucinós baracktorta » Fahéjas forró csoki » Paradicsomlé 2.
» Gyergyói szilváslepény » Túrókrém » Sonkás-Sajtos Gofri » Vörösboros puncs 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.