Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsebeskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg csontnélküli karaj egészben
10 dkg feketeerdő sonka vagy bacon
15 dkg bármilyen sajt
3 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 teáskanál szárított kakukkfű
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olivaolaj
só, bors

Elkészítés:
A húst ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk mintha felszeletelnénk, de nem vágjuk át teljesen, hogy az alja összetartsa.
Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, alaposan bedörzsöljük vele a karajt kívül-belül. Folpackkal lefedjük, s másnapig a hűtőben hagyjuk pácolódni.
A nagyon vékonyra szeletelt paradicsomot, sajtot, hagymát és sonkát nagyjából egyenlően elosztjuk a zsebekben, jól belenyomkodva.
A sütőedénybe tesszük, az aljára öntünk 1 dl a vizet, alufóliával betakarjuk, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára. Levesszük a fóliát; tehetünk mellé zöldségeket. Fólia nélkül 30-35 percig tovább sütjük.

Tanácsok:
Ferdén szeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkakrémes rakott burgonya » Sült kacsamell » Csirkemáj illatos mártásban » Tejfölös, gombás nyelv
» Rakott csirkemell brokkolival » Fűszeres, karamellás csirke » Fokhagymás csirkemáj sütve » Kukoricás-gombás pulykamell
» Majorannás marhatokány » Kelbomba » Bazsalikomos csirke » Római csirke
» Currys thai csirkemell (1) » Mogyorós csirke » Szegényfasírt » Fasírt muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.