Tutireceptek.hu fejléc

Zsemle süni vagy süni zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
12 db sunihez:
3 p liszt
masfel kk so
2 kk cukor
2 kk szaraz eleszto vagy 15 g friss
1 p langyos viz
4 ek olivaolaj
a tetejere:
2 ek langyos viz+2 ek olivaolaj

Elkészítés:
1. talba szitaljuk a lisztet, elkeverjuk benne egyenletesen a sot. Hozzaadjuk a cukrot es a szaraz elesztot. ( friss elesztot kulon felfuttatjuk langyos vizben, 10 percet adunk neki futkosni, majd a tobbi anyaghoz kergetjuk.
2. Belecsurgatjuk a vizet es az olajat, majd osszekenyszeritjuk es 10 percig dogonyozzuk mig kenytelen lesz rugalmassa valni.
3. 1 - masfel orat hagyjuk pihegni es noni folpackkal letakarva.
4. megoklozzuk, mintha "szeretett" fonokunket "simogatnank" es 12 egyenlo reszre szaporitjuk.
5. minden gombocot megnevetettunk amig nem gurulnak. Ha csuszkalni lenne kedvuk, nedves ronggyal megsimitjuk a munkafeluletet, majd 5 percre betakarjuk oket.
Sunive formalas utan sutolemezen konyharuhaval letakarva 45-55 percig hagyjuk puffadni.
Gyengeden beolajozzuk oket es ezutan benyiszaljuk , hogy az ollo (szigoruan) 45 fokban legyen.
190 fokon 25 percig napoztatjuk oket, amig bronzbarnak nem lesznek. Racson hagyjuk lehulni.


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puffancs zsemle » Juhtúrós zsemlegombóc » Zsemle mártás » Sajtos rakott zsemle
» Teljes kiőrlésű zsemle » Töltött zsemle - 2 » Töltött zsemlécske » Vajas puffancs - zsemle
» Zsemlemorzsás betyárgombóc » Házi magvas zsemle » Káposztával töltött zsemle » Fahéjas zsemle
» Zsemlegombóc 2 » Háztáji magvas zsemlecipók » Fűszeres zsemle » Fahéjas zsemlefelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.