Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Zsemle 4 db,
tej 1 dl,
vaj 2 dkg,
Göcseji csemege sajt 12 dkg,
tojás 4 db,
só.

Elkészítés:
A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, és belsejét kikaparjuk. Néhány percre tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy a zsemle ne ázzon el, csak kissé megpuhuljon. Ezután a zsemléket egy vajjal megkent sütőlemezre fektetjük, az apró kockákra vágott Göcseji csemege sajttal mindegyiket kibéleljük, tetejükre egy-egy tojást ütünk. A tojások fehérje részét kissé megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük a zsemléket, amíg a tojásfehérjék meg nem kocsonyásodnak. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Zsidótojás" » Tojáslikőrös húsvéti torta » Tojásos nokedli » Török kenyércsemege
» Holland rakott tojás » Tojáslikőrös képviselőfánk » Ajvárleves chilis sajttal » Tojásos rakottas
» Vitaminos tojáskrém » Tojásos puncs » Házi tojáslikőr » Sajtos tojáskrém
» Diós torta tojás nélkül » Sajttal sült kelbimbó » Tükörtojás pirítóson » Tojásos tarhonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.