Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlekenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 dl langyos tej


Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megkelesztjük.
A többi sózott, szitált liszthez adjuk,annyi vizet adunk hozzá,amennyit felvesz.
Közepesen kemény tésztát készítünk belőle.
Megkelesztjük, megformázzuk, és előmelegített sütőbe téve kisütjük.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: KANÁRI

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pita görög lepénykenyér » Gombás krumplipogácsa » Krémes kalács » Házi zsemle
» Kenyér » Burgonyás-köményes kenyér » Mandulakenyér » Mákos kifli
» Falusi fehér kenyér » Könnyű "vollkorn" kenyér » Virslis lángos » Finom müzlikenyér
» Zsúrkenyér vendégeknek » Tönkölybúza cipó » Jugo kifli » Paprikás-köményes stangli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.