Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó bonbon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 1 evőkanál baracklekvár
* 2 evőkanál porcukor
* 2 evőkanál narancslikőr
* 15 dkg darált dió
* 15 dkg aszalt sárgabarack
* 10 dkg étcsokoládé
* 6 dkg Vaj

Elkészítés:
1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk.
2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot.
3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni.
4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba. Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zserbógolyók meggyel » Zserbószelet (kiadós) » Mézes fincsi zserbó » Diós-lekváros zserbó
» Mákos-narancsos zserbó » Kókuszos zserbó » Bonbon » 5 lapos zserbó
» Marcipános mokka bonbon » Fahéjas zserbó » Zabpelyhes bonbon » Esztergomi almás zserbó
» Paleo gyesztenyebonbon » Részeges bonbon » Zserbó X » Mákos-meggyes zserbó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.