Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zúzarizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2 kg zúza,
20 dkg rizs,
5 dkg sajt,
10 dkg gomba,
10 dkg zsír,
1 fej hagyma,
1 nagy csomó petrezselyemzöld,
1/2 szerecsendió,
1-1 csapott mokkáskanál törött fehér- és feketebors.

Elkészítés:
A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, ráteszem a hosszúkás csíkokra vágott zúzát és a felszeletelt gombát.
Megpárolom, hozzáadom a rizs kétszeresének megfelelő vízmennyiséget és még 1 decit.
Beleteszem a feketeborsot, a szerecsendiót és kuktában 18 percig főzöm.
Kinyitom a kuktát, beleteszem a rizst, megsózom és további 12 percig főzöm.
Tűzálló tálba teszem, megszórom fehérborssal, reszelt sajttal és 5 percre a sütőbe teszem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Darálthúsos rakott zöldbab » Gomba mediterrán módra » Brokkolis-nudlis egytál » Hortobágyi palacsintám
» Tepsis sült pulykaszárny » Mennyei fantázia » Csirkemell zöldségágyon » Padlizsános penne
» Rakott csirke » Rakott húsos zöldség » Kacsamell sajttal, almával » Bolognais rakott tészta
» Tárkonyos májragu » Rizses-tojásos gomba » Színes zöldségek rétegezve » Lecsó nokedlivel


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.