Tutireceptek.hu fejléc

Almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
70 dkg alma, citromlé, 20 dkg vaj, 12 dkg cukor, só, reszelt citromhéj, 3 tojás, 25 dkg rétesliszt, 2 cs. sütőpor, 2 kanál tej, olaj, porcukor, fahéj,

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Hogy ne barnuljon, locsoljuk meg citromlével. Ezután egy serpenyőben vajat hevítünk, és az almaszeleteket megpároljuk benne. Egy kevés vaníliás cukrot és fahéjat is adhatunk hozzá.

Ha kész félretesszük. egy tálban a maradék vajat keverőgéppel habosra keverünk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, és a reszelt citromhéjat, a végén egyenként belekeverjük a tojásokat majd simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tortaformát kivajazunk, és elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral, és a tejjel összekeverjük, és összedolgozzuk a vajas tojásos keverékkel, és jó alaposan kikeverjük. A tésztát beleöntjük, a torta formában elrendezzük, majd a párolt finom fahéjas almákkal kirakjuk a tetejét, és sütőbe tolva 1890 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia almatorta 2. » Svéd almatorta » Tejszínes almatorta » Almatorta citromkrémmel
» Almatorta sütés nélkül » Francia almatorta » Almatorta fagylalttal » Joghurtos almatorta
» Aranyszínű almatorta » Betakart almatorta » Almatorta túrósan » Almatorta, Lajos Mari féle
» Omlós diabetikus almatorta » Almatorta fahéjmártással » Krémes almatorta » Omlós almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.