| Bogyós gyümölcsökből készült torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 100g vaj 100g cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 tojás 250g búzaliszt 500g bogyós gyümölcs 1 csapott teáskanál sütőpor 125ml(1/8 l) tej 2 tasak tortazselé 3 evőkanál cukor Elkészítés: 1.Először a puha vajat,cukrot,vaníliás cukrot és tojást keverd krémesre. 2.Vegyítsd el a lisztet a sütőporral és szitáld rá a tésztára. 3.Apránként keverd bele a tejet is,de állandóan keverned kell! 4.Töltsd a tésztát kikent(26 cm átmérőjű)tortaformába és tedd a formát a sütő rácsára. 5. Hagyd a tortát kicsit hűlni,majd borítsd ki a formából. 6.Vedd le a szemek szárát és óvatosan öblítsd le a gyümölcsöt.Szórd meg 2 evőkanál cukorral és hagyd 30 percig állni,hogy levet engedjen. 7.A lére a tortazselé készítésénél lesz szükséged,összesen 1/4 literre.Ha kevés,önthetsz hozzá piros szőlőlevet. 8.A tortalapra hámozd rá a gyümölcsöket. 9.Készítsd el a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint és-kanállal-oszd el a gyümölcsök tetején. Ötlet:Ha ezt a tortát más évszakban akarod készíteni,vegyél hozzá mélyhűtött bogyós gyümölcsöket. Tanácsok: Felső/alsó hőfok:kb.180 fok(előmelegítve) légkeverős sütőnél:kb.160 fok (előmelegítés nélkül) gázsütőnél:2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: triniti94 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |