Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai palacsinta recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2 főre

8 db palacsinta
40 dkg darált sertés -/ pulykahús
1 nagy paradicsomkonzerv
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
olívaolaj

bors


tálaláshoz:

2 kis doboz tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
.Elkészítjük a palacsintát a szokásos módon.
2.Az olívaolajat felhevítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megdinszteljük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet, a zúzott fokhagymát, és fűszerezzük. Fél óráig, lassú tűzön, lefedve összefőzzük.
3.Mikor kész van, belerakjuk a darált húst, és puhára főzzük.
4.A palacsintákon elosztjuk egyenlően a mártást, és negyedekbe hajtjuk.
5.Tálalásnál tejfölt öntünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal.

Tanácsok:
Ha lehetséges, akkor próbáljunk meg friss bazsalikomot beszerezni, ebből kevesebb kell, és intenzívebb az íze.
Én először a szárított formáját használtam, és az egész tasakkal bele kellett öntenem, hogy érezhető legyen az íze.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos cukkinis palacsinta » Palacsinta (vegan) » Sonkás rántott palacsinta » Finn tepsis palacsinta
» Tojáskrémes palacsinta » Zabpalacsinta » Bolognai töltött burgonya » Háromszéki palacsinta
» Vári palacsinta (sós) » Update 1 Zabos palacsinta » Palacsinta 2. » Kapros-túrós palacsinta
» Őszibarackos palacsinta » Kaviáros palacsinta » Kalóriaszegény palacsinta » Lőcsei palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.