| Borscs (orosz céklaleves) update 2 (krumpli nélkül u1) receptHozzávalók: Kb. 1.5 l víz Számtalan változata létezik ennek a levesnek, a hús nélküli, talán legegyszerűbb variáns hozzávalói a következők 4 személyre: 1-2 cékla 25 dkg káposzta 2 krumpli 1 nagyobb sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1 ek. paradicsompüré 1-2 húsleveskocka (persze ez elvben update4, jobb helyette a hús alaplé) só, bors ízlés szerint Elkészítés: Tegyük forró vízbe a megtisztított céklákat, s főzzük majdnem készre, ami kb. 50-60 percet igényel, ha céklát kisebb darabokra vágjuk. A lényeg, hogy könnyen belemenjen a kés, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. A hagymát vágjuk apróra, s a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépával dinszteljük meg olajon. A végén hozzáadhatjuk az áttört fokhagymát is. A megfőtt céklát reszeljük le nagylyukú reszelőn, a levébe tegyük bele főni a kis kockákra vágott krumplit, és a húsleveskockákat. Kb. 10 perc múlva adjuk hozzá az apróra vágott/gyalult káposztát, s mikor ez megfőtt, tegyük bele a dinsztelt répát, hagymát, illetve a lereszelt céklát. A vizet folyamatosan pótolhatjuk. Amikor felforr a leves, adjuk hozzá a paradicsompürét, s ízlés szerint a fűszereket. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá. Tanácsok: kicsit macerás, de maximálisan megéri a fáradtságot!!! A receptet beküldte: Newsy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |