Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyafánk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
3 dkg zsír
cukor

sütőzsiradék

Elkészítés:
Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra.


A receptet beküldte: wikyca0


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyafánk másként » Húspótló burgonyafánk » Fincsi túros » Isteni sörkifli
» Puha sós, sajtos rúd » Aszalt gyümölcsös keksz » Sonkás kifli II. » Kókuszos banán nasi
» Túrós-tepertős pogácsa » Almakrém joghurttal » Házi capuccinó » Túrógolyók
» Sós-sajtos kiflike » Borzaska » Zsuzsi finom sajtosa » Hagymás-krumplis pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.