Tutireceptek.hu fejléc

Caciki recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3-4 fokhagymagerezd
1 kisebb kígyóuborka
2 dl joghurt
1 dl tejföl

1 ek fehérborecet
2 ek olivaolaj
kapor

Elkészítés:
A fokhagymagerezdet nagyon finomra vágunk. Megsózzuk, kávéskanálnyi melegvízzel meglocsoljuk, tíz percig állni hagyjuk.

Egy kis kígyóuborkát meghámozunk, finom reszelőn lereszeljük. Enyhén besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd szitán lecsöpögtetjük, végül erőteljesen kinyomkodjuk, s belekeverjük 2 dl zsíros joghurt (3,5%) és 1 dl félzsíros tejföl (10%) keverékébe.

Hozzáadjuk a fokhagymát, belekeverünk még egy evőkanál fehérborecetet és két evőkanál extraszűz olívaolajat. Ha szükséges, sózzuk.

Tanácsok:
Finomra vágott petrezselymet vagy kaprot keverhetünk bele. Adható bármilyen nyers vagy sült zöldséghez, grillezett húshoz vagy egyszerű főtt burgonyához.


A receptet beküldte: _kleo_

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tzatziki (Caciki) » Házias Svéd Gombasaláta » Juli tészta salátája » Lencsesaláta 2.
» Paprika-paradicsom saláta » Hagymás virslisaláta » Zsani féle saláta » Paradicsom saláta
» Szalámis tekercs másként » Medvehagymás saláta » Gombasaláta » Orosz halsaláta
» Joghurtos padlizsánsaláta » Spagettisaláta » Kefires reteksaláta » Diós vegyes saláta


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.