Tutireceptek.hu fejléc

Csicsóka pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem.
Tisztán 300 gr lett.
0,5 kg liszt
10 dkg margarin
4 dkg élesztőnek megfelelő porélesztő
1 db tojás
1 dl tej


Elkészítés:
A hozzávalókból kelttésztát készítettem, hagytam duplájára kelni, majd formázás után sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a pogácsákat.
Felvert sós tojással megkentem a tetejüket és lenmaggal, szezámmaggal szórtam meg.

Ezután szép pirosra megsütöttem.

Tanácsok:
Fotó a naplóm 519-es bejegyzésében!


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós tepertős pogácsa » Négymagvas pogácsa » Pogácsa zabpehellyel » Kefíres pogácsa
» Ősi túrós pogácsa » Pogácsa füstölt sajttal » Túrópogácsa » Csicsóka-koktél
» Vajas Pogácsa » Kétsajtos pogácsa » Tejszínes pogácsa » Csicsóka fasírt
» Mindenki kedvenc pogácsája » Mint a pogácsa » Újhagymás tonhal pogácsa » Apró pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.