Tutireceptek.hu fejléc

Csipkebogyószörp egyszerűen recept

Kategória:


Hozzávalók:
5 kg. csipkebogyó,
2,2 kg. kristálycukor,
1 evőkanál citromsav,
natrium-benzoát szükség szerint

Elkészítés:
A leszedett csipkebogyókat megtisztítjuk, alaposan lemossuk, lecsöpögtetjük és lemérjük. Minden kilogrammnyi súlyra 3-4 dl. vizet számolva lábosba tesszük és lassú tűzön készre főzzük. A végén fakanállal összetörjük a bogyókat.Egészen apró lyukú szitán áttörjük, ügyelve arra, hogy az apró magok ne kerülhessenek bele a szörpbe.Szűrés után a kész levet ismét lemérjük, majd literenként 70-75 dekányi kristálycukrot adunk hozzá és lassú tűzön kevergetés közben hozzáadjuk a citromsavat is. Az újra forrástól számítva 20-25 percig még főzzük, majd tiszta üvegekbe rakjuk. tetejére kevés tartósítót pergetünk és lezárjuk.

Tanácsok:
Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuglóf egyszerűen » Csoki szuflé egyszerűen » Csöröge fánk egyszerűen » Paella - egyszerűen
» Kókuszgolyó egyszerűen » Rétestészta egyszerűen » Lasagne egyszerűen! » Gombás csirke egyszerűen
» Cibere leves egyszerüen » Jégkrém torta egyszerűen! » Kolbászos lecsó egyszerűen » Pergős Rizs /egyszerűen/
» Zebratorta egyszerűen » Somlói galuska(egyszerűen) » Gyümölcstorta egyszerüen » Sajtos rúd /egyszerűen/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.