Tutireceptek.hu fejléc

Diós ás datolyás meleg krém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg dióbél
20 dkg kimagvazott datolya
25 dkg kristálycukor
5 evőkanál kukoricaliszt
1,75 liter víz
Olaj a sütéshez

Elkészítés:
Áztassuk öt percig forró vízben a diót, és hámozzuk le a barna héját.
Áztassuk be a datolyát is.
Hevítsük fel az olajat, tegyük bele pár
percre a diót, szedjük ki szűrőkanállal, és szűrőpapíron szárítsuk le.
Daráljuk finomra együtt a diót és a datolyát. 1,75 liter vizet forraljunk fel, tegyük bele a cukrot, a datolyát és a diót.
Kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
5 evőkanál vízben keverjük el a lisztet, és
folyamatosan keverve adjuk az edény tartalmához. Főzzük közepes sűrűségű
krémmé.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős melegszendvics » Melegszendvics 2 » Párizsis melegszendvics » Pikáns melegszendvicskrém
» Konyakos-likőrös melegítő » Meleg meggykása » Melegszendvics Erzsi módra » Gombás melegszendvics
» Heni melegszendvicskréme » Tojásos melegszendvics » Pizzás melegszendvics » A mi gazpachonk - melegen
» Almás meleg szendvics » Csokis-datolyás muffin » Fűszeres meleg szendvics » Meleg gyümölcssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.