Tutireceptek.hu fejléc

Diós keksz kandírozott citromkarikákkal - Karácsonyra recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

15 dkg puha vaj
1 tojás
2 ek. reszelt citomhéj
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg liszt
csipet só
1 ek. citromlé
1 tojássárgája a kenéshez
3-4 citrom hajszálvékony szeletekre vágva
barnacukor a szóráshoz

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáltam, hozzákevertem az őrölt diót és a sót. A vajat a tojással és a citromhéjjal robotgéppel habosra kevertem, majd ment hozzá a porcukor, végül már keverőlapáttal a lisztes dió és a citromlé. Gyorsan összedolgoztam, mikor összeállt az elég lágy tészta, két rudat formáltam belőle (kb. 4-5 cm átmérőjűt) és min. 3 órára a hűtőbe tettem (végül egy éjszakát pihent). Utána lisztezett felületen fél centis karikákra vágtam a tésztát, mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem, megkentem az elhabart tojássárgájával, rányomtam egy citromkarikát és megszórtam egy kevés barnacukorral. Ment is a sütőbe 180 fokra, középső rácson, hagyományos üzemmódra. Kb. 12 perc alatt szép barnásra sült. Résen kell lenni, mert könnyen odakap.

Tanácsok:
A citromot lehet, hogy érdemes meghámozni, mielőtt karikázzuk, mert a héj sütés után elég rágós lett. Látványra viszont szerintem gyönyörű, és a citrom levétől kellemesen megpuhul a kész keksz. Citromkarika nélkül is készíthető, úgy is finom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes pudingos süti U1 » Tepsis kekszes süti » Egyszerű csokis keksz » Sárgarépás-kesudiós keksz
» Mandulás-csokis keksz » Belga csokis keksz » Tejfölös fincsi kekszcsoda » Mézes zabpehelykeksz
» Kakaós rostkeksz » Mazsolás kekszgolyó » Sajtos keksz II. » Sütőtökös-zabos keksz
» Joghurtos kekszes » Albert kekszes sütemény » Zöldfűszeres keksz » Töltött keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.