Tutireceptek.hu fejléc

Diós-szószos rakott zöldség recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
karfiol
brokkoli
sárgarépa
burgonya
gomba
zöldborsó
illetve ízlés szerinti zöldségek

bacon szalonna
vaj
tej
liszt

tbors
őrölt szerecsendió
durvára tört dió
reszelt sajt

Elkészítés:
A zöldségeket pár percig sós vízben, vagy alaplében forrázzuk, majd lecsepegtetjük, és egy vajazott morzsázott tűzálló tálba rakjuk.
A bacont kockára vágjuk, és kiolvasztjuk.
A vajból, lisztből és a tejből bechamel mártást főzünk, ízesítjük, belerakjuk a diót, a szalonnát, majd a zöldségekre öntjük.
Reszelt sajttal megszórjuk, és 180-190 fokon megsütjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos rakottkarfiol » Zöldséges csirkezúza » Rakott piskóta » Zöldséges tokány cserépben
» Rántott zöldségfélék » Kolozsvári rakott kacsa » Párolt zöldségsaláta » Mascarpone rakottas
» Rakott csirke sütve » Baconos rakott karfiol » Fóliában sült zöldségek » Zöldséges, tojásos rizs
» Bolognais rakott tészta » Hideg őszi zöldségleves » Rakott tepsis burgonya » Rakott karfiol egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.