Tutireceptek.hu fejléc

Elisenlebkuchen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg barna héjas mandula és
10 dkg dió vagy mogyoró darálva
5 dkg marcipánmassza reszelve
2 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg kandírozott citrom és narancshéj vegyesen
5 dkg mazsola
fél citrom és fél narancs reszelt héja
1 tk. mézesfőszerkeverék
1 púpos mk. fahéj
50 db 4 cm átmérőjű ostyalap

Mázhoz:

puncsos: 1 ek.vörösbor, 1 ek. rum, annyi porcukorral keverve, hogy méz
sőrűségű legyen.
citromos: 1 ek.citromlé porcukorral kenhetőre keverve
olvasztott étcsokoládé
olvasztott tejcsokoládé

Elkészítés:
A kandírozott héjakat és a mazsolát a mandulával együtt beteszem az aprítógépbe és megdarálom, hozzászórom a nagylyukú reszelőn megreszelt
marcipánt is, pörgetek még rajta párat.
A tojásokat a cukorral, főszerekkel, reszelt héjakkal habosra keverem,hozzáadom a darált diót, mandulás keveréket, alaposan eldolgozom és egy
tálban lefedve másnapig a hűtőbe teszem.

Az ostyalapokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és egy csapott teáskanálnyi masszát teszek rájuk. A kanalat mindig vizezem, és a halmokat vizes kézzel lelapítom egy kicsit.
150 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm.

Tanácsok:
A kihűlt korongokat bekentem a különféle mázakkal és hagytam teljesen megszáradni.
Pár nap dobozban töltött pihenő után az igazi, mert összeérnek az ízei


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszi kehely » Túrótorta gyorsan, egyszerűen » Gyümölcsös túrós pite » Citromkrémes pite
» Mézeskalács tuti recept » Diós almák » Fehércsokis-mogyorós kosárkák » Hattyú
» Cukkinis sütemény » Hamis marcipángolyók » Körtetorta csokoládéval » Kinder-szelet
» Répás zabkeksz » Amerikai palacsinta :D » Somlói fincsi szelet » Veres Kati palacsintás rétese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.