Tutireceptek.hu fejléc

Epres-túrós torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

125 g búzaliszt
1 késhegynyi Sütőpor
50 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
75 g lágyvaj vagy margarin
1 evőkanál hideg víz

Piskótához:

3 közepes méretű tojás
125 g porcukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Sütőpor
1 tasak Eredeti Puding vaníliaízű

Töltelékhez:

50 g eperlekvár

Krémhez:

400g földieper
250 g túró (40% zsírtartalmú)
75 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
6 lap Lapzselatin
300 g hideg tejszín

Díszítéshez:

100 g darabolt mandula
350 g földieper
1 tasak Tortazselé piros
300 ml víz
100 g hideg tejszín

Sütéshez:

Kevés vaj, sütőpapír, sütőforma (26 cm átmérőjű)

Előkészítés:

A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
Tészta:

Egy keverőedényben a sütőport a liszthez szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és konyhai robotgép segítségével először alacsony majd legmagasabb fokozaton egyenletes masszává keverjük. A tésztát a sütőformán elnyújtjuk, egy villa hegyével megszurkáljuk, és a sütőforma keretét ráhelyezzük.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A sütőformát időközben megtisztítjuk, és sütőpapírral béleljük.

A mandulát teflonedényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és egy tányérban hagyjuk kihűlni. A sütési hőmérsékletet csökkentjük.

Piskóta:

A tojást keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és a masszát további
2 percig keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: engleranita

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répatorta sajtkrémmel » Cseresznyés joghurttorta » Boros narancskrém torta » Áfonyás joghurttorta 1
» Túrótorta mandulával » Mákos linzertorta » Lepke torta » Legegyszerűbb sajttorta
» Diókrémtorta » Gyümölcsös spiráltorta » Halálos csokitorta » Banános túrótorta
» Csokoládés diótorta » Tejfölös keksztorta » Dobos torta » Őszibarackos joghurttorta


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.