Tutireceptek.hu fejléc

Finom és könnyű mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
90 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
2 dl méz
10 dkg margarin
3 dl tej
1 evőkanál szódabikarbóna
1-1 evőkanál őrölt gyömbér és őrölt fahéj

Elkészítés:
A margarint,mézet,cukrot,fűszereket felmelegítjük,jól összekeverjük,beleöntjük a tejet és hűlni hagyjuk.kihülés után belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet és tésztát gyúrunk belőle.A tészta így elkészítve nagyon ragadni fog,ezért egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.Másnap liszters deszkán 4-5 mm. vastagra nyújtjuk,szaggatóval formákat vágunk ki belőle.Tojással megkenve,előmelegített sütőben,közepes lángon kb. 10 perc megsütjük.Sütés előtt díszíthetjük.


A receptet beküldte: barnalien


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu szelet(finom) » Hagyományos mézeskalács » Habkönnyű rizsfelfújt » Könnyű fánk
» Finom kókuszos süti » Kávékrémes finomság » Tepsiben sült finomság » Finom túrópogácsa
» Könnyű rakott burgonya » Habkönnyű nyári édesség » Finom Diós sarok » Boszorkányos mézeskalács
» Egyszerű csudafinom rétes » Bolognai spagetti (finom) » Könnyű csirkemellcsíkok » Hiper könnyű diós süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.