Tutireceptek.hu fejléc

Francia krémes házilag recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

A tésztához:

-25 dkg liszt
-15 dkg vaj
-1 db tojás
-1 ek. ecet
-1 dl tejföl
-csipet só

A vaníliás krémhez:

-1 l tej
-4 db tojás
-25 dkg cukor
-2 db bourbon vaníliás cukor, vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
-13 dkg liszt

A habhoz:

-fél l tejszín

A mázhoz:

-1/2 kk. instant kávé
-20 dkg cukor
-7 dkg vaj
-4-5 evőkanál tej.

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
A tészta elkészítésével kezdjük a munkát.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára,utána könnyebb lesz vele dolgozni .
A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk.
A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük - melyre előzőleg sütőpapírt tettünk , villával megszurkáljuk (bár így is fel fog hólyagosodni, de talán kevésbé)- és 165 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Most a vaníliás krém elkészítése következik.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.
Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével.
Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük.
El is készült a vaníliás krémréteg.

Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc
Most a tejszínhab réteget helyezzük fel.
Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.

Ezután következik a máz elkészítése.
Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad.
Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára.
Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat.
Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
Ezután már csak tálalni kell, és jó étvággyal elfogyasztani őket!


kb. 20-24 db lett belőle.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baley's házilag » Mogyorókrémes lávatorta » Brokkolis sajtkrémes penne » Francia salátánk
» Bugátsza.(Krémes sütemény) » Fehér krémes » Sima krémes » Csodakrémes
» Fűszerkeverék házilag » Francia almatorta 2. » Karamellás fincsi krémes » Almás krémes, sütés nélkül
» Lencsekrémes pirítós » Sajtkrémes sonkás tészta » Csirkemájkrém házilag » Gyors sajtkrémes csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.