Tutireceptek.hu fejléc

Francia narancsos palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 4,5 dl tej, 2 kicsi tojás, 5 dkg vaj vagy Margarin, csipetnyi só, 2 narancs frissen kipréselt leve, kevés porcukor.

Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverem a sóval és kevés tejjel, majd apránként hozzákeverem a lisztet és a többi tejet. Ha a massza már teljesen sima, akkor keverem hozzá az olvasztott, de már nem forró vajat, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A masszából vajazott palacsintasütõben apró palacsintákat sütök mindkét oldalán. Ez a palacsinta pehelykönnyû, ám a megszokottnál kicsit vastagabb. A kisült palacsintákat a friss narancslével megöntözöm, félbehajtom és kevés porcukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu palacsinta » A legjobb palacsintatészta » Narancsos mokka puncs » Narancsos bor
» Narancsos holdak » Mézes-narancsos csirke » Palacsinta tokaji módra » Bugaci húsos palacsinta
» Bananos palacsinta » Szilvás rakott palacsinta » Rántott palacsinta » Francia csokitorta*
» Csokis palacsinta. » Francia zöldséges lecsó » Narancsos csokis muffin » Piroska palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.