Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés tejberizs recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 150 ml magtej (rizstej)
- 40 g rizs (kis kerekszemű, „Milschreis”)
- 10 g rizs szirup / AGÁVÉ szirup / juhar szirup / stevia / méz
- 15 g gesztenyepüré (BIO)
- 5 g KAROBELA csoki / KAROBELA krém
- 1 csipet Bourbon vanillia.

Elkészítés:
- A rizst előző nap este, de legalább 6 órával előtte jól átmossuk és beáztatjuk.
- Főzés előtt leöntjük róla a vizet és még egyszer leöblítjük.
- A magtejet feltesszük a tűzre, és édesítjük, majd megfőzzük benne a rizst.
- Ha a tej elfőtt, de a rizs még nem puha, kevés tejjel vagy vízzel pótolhatjuk a folyadékot.
- Amikor a rizs már majdnem kész, belereszeljük a gesztenyepürét és jól elkeverjük.
- A gesztenyés tejberizst végül kis tálkákba szedjük, a tetejére KAROBELA csokoládét reszelünk.

Tanácsok:
- Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
- A csoki a kihűlt tejberizs tetejére is reszelhető, így nem olvad rá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török tejberizs » Meggyes-gesztenyés kocka » Tejberizs szelet » Gesztenyés őrület
» Gesztenyés fincsi tekercs » Csokis-gesztenyés szelet » Gesztenyés keksztorta » Gesztenyés kocka
» Vaníliapudingos tejberizs » Csokis tejberizs » Gesztenyés kekszgolyók » Gesztenyés kehely
» Gesztenyés-meggyes rétes » Gesztenyés kuglóf » Epres tejberizs » Gesztenyés süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.