Tutireceptek.hu fejléc

Gombafejek sajtkrémmel recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
8 nagy csiperkegomba,
2 vöröshagyma,
30 dkg paradicsom,
fél csokor petrezselyemzöld,
6 dkg vaj,
10 dkg zöldfűszeres krémsajt,
1 kis bagett,
15-15 dkg fejes és rukola saláta,
kígyóuborka,
4-4 ek. fehérborecet és olaj,
1 tk. mustár,
só,
bors

Elkészítés:
A gombák szárát, a hagymákat meg a paradicsom felét felkockázzuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A gombaszárat és a hagyma felét megpirítjuk, 1,5 dkg vajon. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és petrezselyemzöld felét. Sózzuk, borsozzuk, hűlni hagyjuk, majd a sajtkrémhez keverjük.
A felszeletelt bagettet megpirítjuk a maradék vajon. a salátákat falatnyi darabokra tépjük. Az uborkát legyaluljuk, a megmaradt paradicsomot cikkekre vágjuk. Az ecetet, a mustárt, az olajat, a maradék hagymát és petrezselyemzöldet összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A gombafejeket ecset segítségével megkenjük olajjal. Megszórjuk sóval, illetve borssal, tepsibe ültetjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 3 percig sütjük. megtöltjük, és további kb. 6 percig sütjük. Végül a bagettet a mártással leöntött salátára morzsoljuk, és a gombával tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémmel töltött tojás » Töltött gombafejek II. » Gombafejek rakva » Töltött gombafejek sütve
» Töltött gombafejek » Apró olajos gombafejek » Túróval töltött gombafejek » Répatorta édes sajtkrémmel
» Részeges gombafejek » Répatorta sajtkrémmel » Répa torta sajtkrémmel » Hússal töltött gombafejek
» Avokádókrém sajtkrémmel » Pogácsa sajtkrémmel » Sült gombafejek fűszeresen » Töltött gombafejek rántva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.