Tutireceptek.hu fejléc

Gombás- sajtos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 ek. liszt
- 30 dkg laskagomba
- petrezselyemzöld
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kis doboz tejföl
- olaj
- só,bors,vegeta ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük.
A húst olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tál tetejét meglocsoljuk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Párolt rizzsel a legfinomabb.
Más zöldségekkel is készíthetjük, pl. zöldbabbal, karfiollal vagy brokkolival


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sütemény » Sajtos-gombás karaj » Sok sajtos penne » Andi sajtos rúdja
» Dupla sajtos muffin » Sajtos pogácsa 2 » Spenótos sajtos nokedli » Sajtos sült tészta
» Sajtos cukkini fasírt » Csirkemellből pörkölt » Miniszteri sajtos pogácsa » Sajtos Gnocchi
» Anyák napi csirkemell » Sajtos, baconos virsli » Sajtos-túrós szendvicskrém » Sajtos rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.