| Gourmilla tonkababos mogyorókrémje receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 160 g törökmogyoró (belső héj nélkül) 100g kakaó 1 tonkabab 1 tubus cukrozott sűrített tej kb. fél dl sűrített tej (cukrozatlan) vagy tejszín, jobb híján tej, ha a végén kenhetőbbre szeretnénk higítani Elkészítés: Egy jó mixer elengedhetetlen ehhez a recepthez. Először a mogyorót egészen porrá daráljuk, aztán hozzáadjuk a kakaót és a lereszelt tonkababot. Miután ezt is összekevertük, hozzáadjuk a sűrített tejet, és azt is hozzá mixeljük. Ha nem elég krémes (ez attól is függ, hogy a kakaó mennyire száraz), adunk hozzá még sűrített tejet. Ebből az adagból kb. 1,5 erőspistás üveget lehet megtölteni. Tanácsok: Tároljuk hűtőben, fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhetőbb legyen. A receptet beküldte: Gourmilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |