Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös pezsgőspohár recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 személyre:
1 konzerv darabolt ananász
10 dkg cukor
3 narancs
2 citrom
1 dl konyak
jég
1 üveg száraz pezsgő

Elkészítés:
Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hűtőbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a konyakkal, és ezt is behűtjük. A narancsos keveréket kivesszük a hűtőből, sűrű szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgővel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszi gyümölcsös sütemény » Gyümölcsös koktél » Gyümölcsös torta » Gyümölcsös habzóborzselé
» Gyümölcsös Mascarpone krém » Gyümölcsös spiráltorta » Gyümölcsös piskóta » Gyümölcsös krémtúró
» Erzsike gyümölcsös sütije » Gyümölcsös tiramisu » Gyümölcsös mousse » Könnyű gyümölcsös
» Könnyű nyári gyümölcsös » Gyümölcsös omlós » Gyümölcsös - májas rizottó » Aszalt gyümölcsös süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.