Tutireceptek.hu fejléc

Jéghideg eperhab babapiskótával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
2 dl natúr joghurt
2 dl tejszín (habbá verve)
100 g friss vagy fagyasztott eper
50 g cukor
1 púpozott tk. zselatinpor
0,5 dl hideg víz

Elkészítés:
1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába.

2. A zselatinport hideg vízben áztatom egy rövid ideig, majd olvadásig melegítem, és nagyon finoman belecsorgatom a gyümölcsmasszába, és alaposan elkeverem benne.

3. Egy őzgerincformát kibélelek folpacckal, és a falát kirakom babapiskótával. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntöm, a tetejét szintén babapiskótával fedem be. Fóliával lefedve minimum 3-4 órára fagyasztóba teszem dermedni.

4. A fagyasztóból kivéve néhány percig szobahőmérsékleten állni hagyom, a tetejét friss eperrel díszítem, majd szeletekre vágva tálalom.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eperkrém babapiskótával » Ananászkrém babapiskótával » Eperhab-pohárkrém » Addiktív eperhab
» Narancskrém babapiskótával » Eperhab » Hideg eperhab » Eperhabos torta
» Ciromos Gombockák /OLCSÓ/ » Narancsos szelet. » Diák kenyér » Mákos koszorú másképpen
» Zebra szelet » Apró sütemény 2. » Linzer rudacska » Cassata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.