Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós szilvás marhanyelv recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Főtt, füstölt marhanyelv,
Juhtúró,
10-12 szem szilva,
Hozzávaló még:
Snidling,
Kakukkfű,
Ételízesítő,
Olaj,
Ecet

Elkészítés:
A juhtúrót beízesítjük snidlinggel, kakukkfűvel és 1 teáskanálnyi ételízesítővel. Villával összetörjük és 2 szelet marhanyelv közés töltjük. Forró serpenyőbe olajat öntünk és oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk a rétegelt hússzeleteket. Ha kész, tányérra szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a juhtúrós marhanyelvet sütöttük, beleszórjuk a félbevágott szilvaszemeket és ½ teáskanálnyi sóval és pár csepp ecettel megízesítve készre pároljuk. Vagy egy-két forgatás után még res állapotban szedjük ki, vagy kevés víz aláöntésével puhára párolva is fogyaszthatjuk a gyümölcsöket. A szilvát a marhanyelv mellé szedve már ehető is a finom vacsora.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: 5bastya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás csók » Besztercei szilvás rétes » Juhtúrós pogácsa II. » Szilvás pite
» Szilvás kosárkák » Szilvás, kókuszos szelet » Aszalt szilvás tekercs » Juhtúros rántott hús
» Tejfölös-szilvás lepény » Juhtúrós csirkesaláta » Zabpelyhes szilváslepény » Juhtúrós csirkemell
» Bihari szilvás tekercs » Szilvás rétes » Mákos szilvásgombóc » Szilvás vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.