Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos tonhal Update2 recept

Kategória:


Hozzávalók:
½ kg tonhal
½ kg karfiol
2 tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olívaolaj
citromlé
5 dkg parmezán sajt
10-15 dkg teljes kiőrlésű liszt
tengeri só
fekete bors
szerecsendió

Elkészítés:
Először egy kis citromlével locsoljuk meg a tonhalat, majd hagyjuk állni. A megmosott és rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Amikor eszünkbe jut a tonhal, vágjuk csíkokra, forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben, majd süssük ropogósra olívaolajban.
Ezután a megmaradt olajat kenjük szét egy tűzálló tálban, és rétegenként rakjuk össze a karfiolt és a halat.
Keverjük össze a felvert tojásokat tejföllel, sóval, borssal, bolondítsuk meg egy kevés szerecsendióval, majd öntsük rá a rétegelt finomságra. Búcsúzásul hintsünk reszelt parmezánt a tetejére, végül tegyük be az előmelegített sütőbe. Addig marad ott, míg pirosra nem sül.

Tanácsok:
Javasolt ital: félszáraz pezsgő.


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos rakottas » Tojásos tonhal » Tonhalas szendvicskrém » Tonhalas-zelleres krém
» Egyszerű tonhalas sushi » Tonhalas burgonyasaláta » Tökfőzelék: Update2 » Tonhalszószos tészta
» Narancsos Tonhalas Salata » Tonhalas szendvicstorta » Újhagymás tonhal pogácsa » Karfiolos lapocka
» Tonhalkrémes krumpli » Sonkás-karfiolos tészta » Karfiolos pulykagolyók » Tonhalas tészta másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.